Yunet
 

Društvo

Uskršnja izložba u Banatskom Novom Selu

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 18. april 2022. • 20:19 •

Uskršnja izložba u Banatskom Novom Selu

Dom kulture ‚‚3.Oktobar“ iz Banatskog Novog Sela u saradnji sa udruženjem žena ‚‚Novoseljanke“ održali su 8. po redu uskrašnju izložbu. Na izložbi su pored ukrašenih jaja,ove godine bili i gobleni.

Tradicionalno u susret Uskrsu, u Banatskom Novom Selu, održana je 8. po redu uskršnja izložba. Na izložbi su kao i svake godine predstavljana ručno ukrašena jaja, a ove godine članice iz udruženja predstavile su i goblene.

Članice iz udruženja žena ‚‚Novoseljanke“ prethodnih nedelja vredno su pripremale izložbu. Uskršnja jaja rađena su posebnim tehnikama: graviranjem, dekupacijom sa kolažom, brušenjem ali i slikanjem, a posetioci su imali prilike da vide prava umetnička dela. One su želele da na ovaj način očuvaju tradiciju ali i pokažu kako su se nekad farbala jaja.

Veliki broj ljudi iz Banatskog Novog Sela, ali i iz okoline, posetilo je ovu izložbu. Kako kažu članice iz udruženja “Novoseljanke”nadaju se da će i narednih godina moći da prikazuju, možda čak i zaboravljene tradicije ukrašavanja uskršnjih jaja.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena