Yunet
 

Društvo

Radovi u Baletskoj školi “Dimitrije Parlić”

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 18. april 2022. • 10:09 •

Radovi u Baletskoj školi “Dimitrije Parlić”

Tatjana Božić, članica Gradskog veća grada Pančeva zadužena za obrazovanje, obišla je radove zajedno sa Miloradom Vukobratovićem, direktorom Baletske škole “Dimitrije Parlić”:

Grad Pančevo finansira radove na rekonstrukciji ulične i dvorišne fasade i uređenju dvorišta i trotoara u Baletskoj školi “Dimitrije Parlić”. Radovi su produženi zbog vremenskih prilika i u završnoj su fazi. Prošle godine tokom letnjeg raspusta je zamenjen dotrajali crep na krovu u dvorištu i uređeno je zadnje pročelje dvorišne fasade. Zamenjeni su oluci, prekrečene učionice, sale i hodnici škole. Za krečenje učionica grad je izdvojio sredstva u iznosu od 500.00,00 dinara. Što se tiče sređivanja ulične fasade, za baletsku školu je izdvojeno 1.200.000,00 dinara, a za renoviranje dvorišnog dela fasade, oluka i dugih radova, još 400.000,00 dinara.

Baletska škola “Dimitrije Parlić” iz Pančeva nosi ime našeg poznatog baletskog igrača i koreografa Dimitrija Parlića. Od 1998. godine radi izdvojeno odeljenje škole u Alibunaru, a od 1999. godine, pored odseka klasičnog baleta, počeo je sa radom i odsek narodne igre.

Školske 2007/08. godine počela je sa radom srednja škola s odsecima za savremene igre kao i za klasičan balet. Priprema se veliki broj koreografija različitih žanrova i stilova. Rad sa učenicima bazira se na ruskoj baletskoj tehnici uz primenu Vaganove metodike klasičnog baleta. Sa učenicima rade vrhunski baletski pedagozi sa iskustvom, uz pomoć korepetitora.U školi se obrazuje (osnovna baletska škola) 173 učenika raspoređenih u 18 odeljenja, dok srednju baletsku školu pohadja 26 učenika u 7 odeljenja.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad