Yunet
 

Društvo

Mladi Dolovci na međunarodnom takmičenju

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 14. april 2022. • 07:00 •

Mladi Dolovci na međunarodnom takmičenju

Učenici Osnovne škole iz Dolova, koji učestvuju na međunarodnom takmičenju iz engleskog jezika, ostvarili su zavidne rezultate. Četiri učenika plasiralo se u polufinale, a rezultati će biti poznati u toku naredne nedelje.

Da je engleski ipak i dalje najomiljeniji jezik među mladima, dokazali su učenici Osnovne škole ,,Aksentije Maksimović“ iz Dolova koji su ostvarili značajne razultate na HIPPO Olimpijadi „Engleski bez granica“. Na testiranju za ovo međunarodno takmičenje učestvovalo je 43 učenika u različitim kategorijama, a u polufinale su se plasirali Jana Vasilj, Kristina Vuković, Aleksa Tošić i Dušan Milićev.

I ako dolovačka škola prvi put učestvuje na ovakvom takmičenju, na itekako uspešan plasman učenika uticala je posvećenost njihovih nastavnica Vere Denćan, Emilije Simeunović i Aleksandre Roljević.

Direktorka škole sa ponosom ističe i ostale uspehe koje ostvaruju mladi Dolovci. Rezultati polufinalnog takmičenja, koje je održano prošle nedelje, biće poznati narednih dana. Dok za najuspešnije sledi put u Italiju na finale, iz škole poručuju da je najbitnije što su učenici uložili trud i stekli novo iskustvo.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena