Yunet
 

Društvo

Udruženje golubara “ SRB 196 MLADOST“ Omoljica ostvarili dobre rezultate

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 12. april 2022. • 17:41 •

Udruženje golubara “ SRB 196 MLADOST“ Omoljica ostvarili dobre rezultate

Udruženje odgajivača golubova srpskih visokoletača “SRB 196 MLADOST” Omoljica osnovano je 1978 godine. Udruženje ima 34 člana koji su na takmičenjima do sada ostvarili dobre rezultate.

Za članove Udruženja golubara “SRB 196 MLADOST” Omoljica aktivnost oko ovih ptica je pre svega hobi, a onda tek sport. Udruženje je osnovano pre 44 godine, a prvi značajniji rezultat zabeležen je 1984. Omoljački golubari postigli su dobre rezultate tokom prethodnih godina i mogu da se pohvale mnogim nagradama, kaže predsednik Udruženja golubara Milan Topalović.

Udruženje odgajivača golubova je do sada osvojilo 4 zlatne alke na saveznim takmičenjima. Uslov koji mora da se ispuni pred takmičenje su kvalifikacija ostvarene kroz društveno takmičenje.

Da bi golub bio spreman za takmičenja, potrebna je najpre kvalitetna ishrana. Kada napuni četiri meseca neophodan je i intezivni trening, pa tek onda je golub spreman za takmičenje, kažu iz ovog udruženja. Oni dodaju da veliku pomoć oko svega imaju od grada Pančeva i Mesne zajednice Omoljica.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad