Yunet
 

Društvo

Podružnica Društva za srpski jezik i književnost ponovo u Pančevu

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 12. april 2022. • 19:58 •

Podružnica Društva za srpski jezik i književnost ponovo u Pančevu

U Pančevu je ponovo osnovana podružnica Društva za srpski jezik i književost. Okuplja nastavnike osnovnih i srednjih škola iz grada i naseljenih mesta, kao i iz opština Opovo i Kovačaica.

Posle više od decenije kako je u Pančevu ugašena Podružnica za srpski jezik i književnost, ponovo se ukazala potreba za njenim postojanjem. Okupljanje u ovom odeljenju Društva za srpski jezik i književnost omogućiće predavačima da razmene svoja iskustva radi unapeđenje kvaliteta nastave, kaže nastavnica Danijela Đorđević.

Poziv da se priključe radu Podružnice upućen je nastavnicima srpskog jezika i književnosti iz Pančeva i naseljenih mesta, kao i predavačima iz Opština Opovo i Kovačica. Prema rečima nastavnice Đorđević u planu je što skorije povezivanje sa odeljenjima u ostalim opštinama i formiranje Podružnice Južnobanatskog okruga.

Nacionalno Društvo za srpski jezik i književnost osnovali su 1910. godine Aleksandar Belić, Pavle Popović i Jovan Skerlić. Ono je i danas od izuzetnog značaja za očuvanje jezika, pisma i istorije srpske književnosti.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad