Yunet
 

Društvo

Prijatelj za ceo život – udomite psa

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 10. april 2022. • 18:00 •

Prijatelj za ceo život – udomite psa

U Prihvatilištu ZOO Higijene uvek živi oko 100 odraslih pasa i oko 10- tak štenaca. Oni ovde dolaze uglavnom zato što ih vlasnici napuste i ostave na ulici. U Higijeni apeluju na sugrađane da ako žele kućnog ljubimca dođu do njih i udome psa iz Prihvaltilišta.

Lepo vreme ovog proleća uvek je dobro za igranje pasa koji trenutno žive u Prihvatilištu ZOO Higijene. Dobro se druže svi, štenci i veći psi, stariji imlađi. I svi se nadaju da će baš njih sledeći posetilac ovog mesta udomiti. Prema podacima ZOO Higijene u prošloj godin udomljeno oko 100 pasa, a poslednih nedelja svakog dana po nekoliko pasa bude udomljeno.

Ima mešanaca, ali ima i rasnih pasa, koje su našli novi , privremeni dom u Prihvatilištu. Među njima je mladi rotvajler, kažu veterinari velika maza, koji takođe traži pravu porodicu za sebe.

Zainteresovani mogu svakog dana u prepodnevnim satima da dođu do Prihavatilišata ZOO Higijene i izaberu psa za sebe. Veterinari kažu da je uvek pravo vreme za udomljavanje za one koji žele psa.

Različita istaživanja kažu da je dobro imati kućnog ljubimca. Između ostalog, zato što morate da šetate i po nekoliko puta dnevno, a za psihu jer dobija neizmernu ljubav, a stičete prijatelja za ceo život.

Nedavno je obeležen Svetski dan napuštenih životinja, koji je ustanovljen sa ciljem da se podsetimo na patnju životinja koje su ostavljene. Udomiti životinju je velika odluka u životu čoveka, jer pored toga što stičene novog prijatelja prihvatate i obavezu da će te se o njemu starati i brinuti do kraja života.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena