Yunet
 

Društvo

Predstavljanje srednjih škola malim maturantima u Brestovcu

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 10. april 2022. • 11:11 •

Predstavljanje srednjih škola malim maturantima u Brestovcu

U OŠ ‚‚Olga Petrov“ održana je prezentacija programa srednjih škola. Ova prezentacija odžava se svake godine kako bi pomogla maturantima da donesu odluku prilikom odabira srednje škole.

Naredne školske godine u Medicinsku školu ‚‚Stevica Jovanović“ biće upisano 150 učenika. Prema rečima Svetlane Kalapiš, direktorke škole, prethodnih godina najtraženiji smerovi bili su medicinska sestra-tehničar i medicinska sestra-vaspitač.

Poljoprivredna škola ‚‚Josif Pančić“ u svom obrazovnom profilu ima 3 smera četvrtog i 3 smera trećeg stepana. Naredne školske godine biće upisano 150 učenika. Goran Bimbašić, direktor škole, pozvao je sve zainteresovane maturante da im se pridruže.

Kao i prethodnih godina, u Mašinskoj školi „Pančevo“ učenici će biti u prilici da odaberu zanimanja mašinkog obrazovnog profila, saobraćajnog i elektro-tehničog. Za narednu školsku godinu predviđeno je 330 slobodnih mesta. Mogućnost dualnog obrazovanja u Mašinskoj školi omogućava učenicima da znanja stiču i u privrednim društvima sa kojima škola sarađuje.

U tehničkoj školi ‚‚23.maj“ đaci će moći da se opredele za neki od 9 smerova. Kako kaže profesorka Jovanka Vinčetić, nadaju se da će se u narednoj školskoj godini praksa, koja se nije održavala zbog situacije sa koronavirusom, nastaviti.

Predstavnici srednjih škola pozvali su male maturante iz OŠ ‚‚Olga Petrov“ ukoliko su zainteresovani da nastave obrazovanje u nekoj od predstavljenih škola.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad