Yunet
 

Društvo

Atar Dolova oplemenjen sadnicama bagrema

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 10. april 2022. • 18:26 •

Atar Dolova oplemenjen sadnicama bagrema

Na inicijativu Mesne zajednice Dolovo i Udruženja “Banatski pčelari”, a u organizaciji kompanije Serbian Welness u ovom južnobanatskom mestu posađeno je 3000 sadnica bagrema. U akciji je učestvovalo više od 300 volontera, među kojima su bili i učenici Osnovne škole “Aksentije Maksimović, kao i Uduženje žena “Dolovke”.

Dolovo je postalo bogatije za 3000 sadnica bagrema. Mesna zajednica Dolovo kao odgovorna lokalna samouprava još jednom je deo akcije pošumljavanja ovog južnobanatskog mesta. Kako ističe Dragoslav Gligorijev, predsednik Mesne zajednice, ozelenjavanje, kao i odgovoornost prema društvu i prirodi su itekako bitni. Ujedno bagrem, je osim za čist vazduh, važan i za pčele.

U akciji čiji su inicijatori Mesna zajednica ovog mesta, Udruženje pčelara “Banatski pčelari” učestvovalo je više od 300 volontera, među njima su bili i Učenici OŠ “Aksentije Maksimović” iz ovog mesta, kao i Udruženje žena “Dolovke”. Organizatori su Siberian Wellness u saradnji sa Organizacijom “Srbija za mlade”.

Ovo je već treća akcija pošumljavanja Dolova, u prethodne dve su zasađene medonosne biljke na dve lokacije u unutrašnjosti sela. Ovoga puta atar sela oplemenjen je bagremom. Kako bi akcije bile uspešnije i što bolje organizovanije, Mesna zajednica je oformila Komisiju za turizam u čijoj nadležnosti je i ova akcija.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena