Yunet
 

Društvo

Održan 23. pomen nastradalih radnika RNP stradalih u NATO agresiji

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 4. april 2022. • 11:00 •

Održan 23. pomen nastradalih radnika RNP stradalih u NATO agresiji

Duško Bogosavljev, Mirko Dmitrović, Dejan Bojković, pre 23 godine, izgubili su živote kada je u NATO agresiji gađana Rafinerija nafte Pančevo. Svakog 4. aprila, održava se pomen. Na spomenik koji im je podignut na ulazu u Rafineriju nafte Pančevo, vence su ove godine položili članovi porodice, kolege, menadžment Rafinerije, predstavnici Sindikata i predstavnici Gradske uprave.

Obeleženo je 23 godine od najtužnijeg događaja u istoriji Rafinerije nafte Pančevo. Prilikom bombardovanja “Energane” život su izgubili 28-godišnji Dejan Bojković, 29-godišnji Mirko Dmitrović i 50-godišnji Duško Bogosavljev. Svakog 4. aprila na spomenik stradalima vencе polažu članovi porodica, kolege predstavnici Rafinerije i Gradske uprave.

Grad Pančevo uvek će čuvati sećanje na stradale radnike Energane, poručio je gradonačelnik Aleksandar Stevanović.

Bombardovanje je bio jedan od najtežih perioda u istoriji Rafinerije nafte Pančevo, kaže Vladimir Gagić, direktor bloka „Prerada“. Podseća da je nakon bombardovanja Rafinerija obnovljena i godinu dana kasnije ponovo je krenula sa radom.

Rafinerija nafte Pančevo tokom NATO agresije gađana je čak 7 puta. Bogosavljev, Dmitrović i Bojković stradali su tokom drugog napada. Tom prilikom još 4-orica radnika bila su teško povređena.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena