Yunet
 

Društvo

Upis đaka prvaka u toku

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 2. april 2022. • 17:27 •

Upis đaka prvaka u toku

U toku je upis dece u prvi razred osnovne škole. Roditelji i ove godine termin za upis i testiranje dece mogu da zakažu elektronskim putem ili u željenim školama. Kada su u pitanju osmaci, završene su analize probnih prijemih ispita. Naša ekipa posetila je pančevačku OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“, u kojoj kažu da su zadovoljni postignutim rezultatima.

Upis đaka prvaka za nastavnu 2022/2023. godinu trajaće do kraja maja. Termin za upis i testiranje dece roditelji mogu zakazati preko portala eUprava, putem telefona ili neposredno u školama. Pančevačka OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ otvorila je vrata roditeljima budućih prvaka i svoj rad predstavila im putem video prezentacije.

U prezentaciji škole između ostalog istaknuto je da su njeni đaci u poslednje tri godine ostvarivali zavidne rezulate na završnim ispitima. Analiza rezulata, nedavno održanih, probnih prijemnih testova pokazala je da se dobar uspeh može očekivati i od ove generacije osmaka, kaže Danijela Đorđević, profesor srpskog jezika i književnosti.

Učenici završnih razreda Zmajeve škole najbolje su uradili kombinovani test, gde je u proseku tačno urađeno 66,5% zadataka. Iz srpskog jezika taj procenat bio je 61,95, a iz matematike 56,54 %, navodi profesorka Đorđević. Dodaje da zahvaljujući analizi testova nastavnici imaju uvid u tipove zadataka na koje treba obratiti pažnju u naredna dva meseca, kako bi spremno dočekali malu maturu.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena