Yunet
 

Društvo

U toku rekonstrukcija Ulice Josifa Marinkovića

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 30. mart 2022. • 20:00 •

U toku rekonstrukcija Ulice Josifa Marinkovića

Dobrom saradnjom grada Pančeva i Mesnom zajednicom Tesla, a na osnovu inicijative građana, u toku je rekonstrukcija Ulica Josifa Marinkovića, a za tri nedelje počinju radovi u Kneza Mihajla Obrenovića. Takođe u planu su i radovi u ulicama Pere Segedinca i Sterijinoj.

Nakon 40 godina građani naselja Tesla zadovoljni su rekonstrukcijom ulica koje su u toku i onih u pripremi. Kako kažu inicijativa da se rekonstruišu Sterijina i Ulice Pere Segedinca naišla je na pozitivnu reakciju grada.

Na osnovu inicijative stanovnika Mesne zajednice Tesla trebalo bi da se rekonstruišu ulice Pere Segedinca i Sterijina. Tim povodom Maja Vitman, gradska menadžerka, obišla je ovaj deo grada kako bi u razgovoru sa građanima sagledala potrebe građana ovog dela Pančeva. Ekspanzijom Tesle i gradnjom novih zgrada uočeno je da je neophodna rekonstrukcija ove dve ulice, jer su uske i jednosmerene, a bitne su saobraćajnice za Teslu.

Maja Vitman je napomenula da su putem projekta javnog privatnog partnerstva mogli samo da asfaltiraju ove dve ulice, ali da to ne bi dalo dobre rezultate. Razlog je delimično urađena kišna kanalizacija. Shodno tome, kako kaže, neophodno je uraditi projekat radi dobre nivelacije ovih saobraćajnica.

Što se tiče naselja Tesla u toku su i radovi u Ulici Josifa Marinkovića, a za tri nedelje kreće rekonstrukcija Ulice kneza Mihajla Obrenovića.

Prilikom izrade projekata grad Pančevo će uzeti u obzir i kompletnu rekonstrukciju elektro instalacije ove dve ulice, što znači da neće biti nadzemnih vodova. Biće urađeno podzemno kabliranje i biće novi stubovi javnog osvetljenja sa led rasvetom. Takođe u planu je i dodatno ozelenjavanje ove dve ulice, dodala je Maja Vitman.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena