Yunet
 

Društvo

Gasovod se izmešta iz Boračke u Poljsku ulicu

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 30. mart 2022. • 19:50 •

Gasovod se izmešta iz Boračke u Poljsku ulicu

Na sastanku organizovanom u Mesnoj zajednici Vojlovica povodom gasovoda koji prolazi kroz Boračku ulicu građanima je saopšteno da je grad pronašao rešenje. Ovim putem oni su informisani da će gasovod uskoro biti izmešten u Poljsku ulicu. Ovim se rešavaju višedecenijski problemi meštana pomenute ulice.

Nakon više decenija stanovnici Boračke ulice rešiće problem gasa koji prolazi kroz njihovu ulicu. Zahvaljujući inicijativi Mesne zajednice i gradu koji je brzo reagovao i osluškivao potrebe građana, stanovnici ovog dela Vojlovice moći će da raspolažu svojom imovinom nezavisno od gasa.

Problem stanovnika Boračke ulice datira iz 2002. godine kada je donet Zakon kojim se predviđa da građani koji žive na udaljenosti 30 metara od ose gasovoda ne mogu da rekonstruišu, saniraju i dobiju građavinske dozvole za bilo koju vrstu radova. Međutim pojedini meštani su bili udaljeni i svega par metara od ose gasovoda što je dodatno umanjilo vrednst parcela u odnosu, na recimo, kuće u susednoj ulici.

Planski dokument kojim se predviđa izmeštanje gasovoda iz Boračke u Poljsku će se uskoro naći u Skupštini. Time se ulazi u dalju proceduru rešavanja ovog problema.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena