Yunet
 

Društvo

Rekonstrukcija fiskulturne sale u Gimnaziji „Uroš Predić“

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 29. mart 2022. • 18:00 •

Rekonstrukcija fiskulturne sale u Gimnaziji „Uroš Predić“

U Gimnaziji “Uroš Predić” u toku je rekonstrkcija fiskulturne sale. Radovi su krenuli početkom godine, a rok za završetak je 90 dana. Za ovu namenu biće izdvojeno više od 41 miliona dinara iz budžeta grada Pančeva.

Za rekonstrukciju fiskulturne sale Gimnaziji “Uroš Predić” iz budžeta grada izdvojeno je više od 41 milona dinara. Radovi su počeli početkom 2022. godine, a rok za završetak radova je 90 dana. Kako je rekla rekonstrukcija objekta je bila neminovna jer je bio u prilično lošem stanju i nebezbedan.

Izgled fiskulturne sale biće upotpunosti promenjen. Osim što će biti zanovljena, neće biti prokišnjavanja, a većina prostora u sklopu nje imaće i novu namenu.

Stepenište je takođe srušeno, jer je bilo nebezbedno i biće urađeno novo sa čeličnom konstrucijom. Kako je Maja Vitman objasnila stepenice će voditi do galerije, tj. nekadašnjih svlačionica.

S obzirom na to da je zgrada Gimnazije “Uroš Predić” 1997. godine proglašena spomenikom kulture i da je ova zgrada pod zaštitom, spoljašnji izgled će ostati autentičan. Maja Vitman dodaje da je osim rekonstrukcije fiskulturne sale, u planu i dogradnja dva objekta pored nje. U njima će biti ukupno 20 učionica. Jedan od njih će biti površine 1000 m2, dok će drugi biti duplo manje kvadrature. U toku je izrada projektno – tehničke dokumentacije za njih.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena