Yunet
 

Društvo

Za 18 meseci asfaltirano 66km puteva u Pančevu i naseljenim mestima

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 26. mart 2022. • 19:30 •

Za 18 meseci asfaltirano 66km puteva u Pančevu i naseljenim mestima

U Pančevu i svim naseljim mestima, zahvaljujući projektu Javnog privatnog partnerstva, omogućeno je brzo i efikasno uređenje najznačajnijih infrastrukturnih objekata, navela je Maja Vitman, gradska menadžerka. Za samo 18 meseci asfaltirano je više od 66 km puteva u 138 ulica.

Na rekonstrukciju nekih ulica, Pančevci, kao i stanovnici okolnih naseljenih mesta, čekali su decenijama. Putem projekta Javnog privatnog partnerstva rešeni su brojni problemi, navodi Maja Vitman gradska menadžerka. Dodaje da za samo 18 meseci asfaltirano je više od 66 km puteva u 138 ulica.

Završeni su radovi u Kačarevu i Dolovu. U Banatskom Novom Selu, Omoljici, na Starom Tamišu i u Ivanovu radovi su u toku. Treba da počnu u Starčevu, a privode se kraju u Banatskom Brestovcu, Jabuci i Glogonju. Planirano je presvlačenje parking mesta na Kotežu kod Fabega i u Šabačkoj ulici. Na Kotežu postoje još dva parkinga čija su uređenja građani zahtevali, navodi Vitman. Dodaje da je na Kotežu potrebno i rekonstruisati ulice Sinđelićevu i Lazara i Marije Dragičević.

Za najmlađe sugrađane uređeno je igralište u centralnom gradskom parku, a nova igrališta biće postavljena i u Masarikovoj ulici, kao i u Ulici cara Lazara i dvorištu Američkih zgrada.

U toku su radovi u Gornjem gradu, u Ulici Branka Radičevića. Na Tesli je u toku rekonstrukcija Ulice Josifa Marinkovića. Biće urađene pešačke staze u naselju Sodara, a uskoro počinje i prva faza radova u Ulici bratstva jedinstva u Vojlovici, kao i u Ulici kneza Mihajla Obrenovića na Tesli.

U toku je i priprema velikog broja tehničkih dokumentacija koje će jednim od rebalansa budžeta naći svoje mesto za finansiranje, kaže Vitman. Priprema se projekat za rekonstrukciju Ulice Patrijarha Čarnojevića i izrađuje tehničke dokumentacije za rekonstrukciju Trgamučenika, Ulice mučeničke i Keja Radoja Dakića, gde je veoma važno rešiti problem kišne kanalizacije. U planu je i rekonstrukcija velikog broja pešačkih staza. Vitman takođe navodi da predstoji raspisivanje tendera za radove u Ulici Dimitrija Tucovića sa jednim krakom Uroša Predića prema Tamišu koji nije urađen. Naglasila je je da je potrebno izraditi i tehničku dokumentaciju za rekonstrukciju Ulice Marka Kulića, koju će nastojati što pre da saniraju.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad