Yunet
 

Društvo

Usvojen predlog Odluke o najnižoj ceni taksi prevoza

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 25. mart 2022. • 08:55 •

Usvojen predlog Odluke o najnižoj ceni taksi prevoza

Odbornici Skupštine Grada Pančeva na današnjoj sednici usvojili su predlog Odluke o ekonomski najnižoj ceni po kojoj se taksi prevoz putnika mora obavljati na teritoriji grada Pančeva. Takođe, usvojen je i Program ginekološke i pedijatrijske zdravstvene zaštite u naseljenim mestima.

Na redovnoj Sednici Skupštine Grada Pančeva predstavljen je izveštaj projekta javno-privatnog partnerstva. Odbornici Skupštine Grada usvojili su predlog Odluke o ekonomski najnižoj ceni po kojoj se taksi prevoz putnika mora obavljati na teritoriji grada Pančeva. Novom odlukom, start za taksi vozila iznosiće 150 dinara, umesto dosadašnjih 100 dinara, dok će cena vožnje po kilometru iznositi 80 dinara. O projektu javno-privatnog partnerstva koji se uspešno realizuje zahvaljujući dobrom planiranju razvoja Grada, čiji su rezultati očigledni, govorila je Maja Vitman, gradska menadžerka.

Do sada je asfaltirano 138 ulica, odnosno 66 km puteva, a u narednom periodu to će biti 162 ulice, odnosno 87 km puteva. Uporedo sa tim rade se i pešačke staze i biće urađeno 10 km pešačkih staza. Najveće primedbe imali smo u naselju Sodara i trenutno se izvode radovi na uređenju pešačkih staza u ovom naselju. Što se tiče pešačkih staza u centru grada i okolnim ulicama, ne mogu biti urađene putem rehabilitacije zbog odgovornosti koju Grad snosi prilikom izvođenja radova, ali i nakon izvedenih radova. Imajte u vidu da urbane sredine poput grada imaju veliki broj podzemnih instalacija. Postupak rehabilitacije znači samo skidanje postojećeg sloja i preasfaltiranje. To ne možemo da radimo, moramo da radimo projekte. U budžetu za ovu godinu već ćemo planirati sredstva za izradu novih tehničkih dokumentacija koje će se odnositi na trotoare – objasnila je Maja Vitman, gradska menadžerka.

Odbornici su usvojili i Program ginekološke i pedijatrijske zdravstvene zaštite u naseljenim mestima za 2022. godinu. Usvajanje ove odluke znači da će ginekolozi i pedijatri biti dostupniji seoskom stanovništvu. Ova odluka uklapa se u niz mera za podsticanje nataliteta.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena