Yunet
 

Društvo

Otvoren konkurs za takmičenje devojčica u IT „Uhvati ideju“

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 25. mart 2022. • 20:36 •

Otvoren konkurs za takmičenje devojčica u IT „Uhvati ideju“

Foto: pixabay

Povodom međunarodnog Dana devojčica u informaciono-komunikacionim tehnologijama otvoren je konkurs za takmičenje devojčica 7. i 8. razreda osnovnih škola pod nazivom „UHVATI IDEJU“, sa ciljem da se podstakne preduzetničko razmišljanje kod njih.

Kako se navodi, konkurs je otvoren do 17. aprila, a tri najbolja rada biće proglašena onlajn na Dan devojčica 28. aprila, na sajtu kao i putem YouTube kanala i društvenih mreža Udruženja poslovnih žena Srbije.

Udruženje će veći deo projekta realizovati onlajn ali je, kako je saopšteno, spremno da, ukoliko zdravstvena situacija u zemlji to dozvoli završni događaj i posete kompanijama organizuje hibridno, u onlaj i oflajn formatu.

Potpredsednica Udruženja poslovnih žena Srbije Olivera Popović kaže da se tim projektom pokreću porodica, škole, nastavnički kadar, budući poslodavci, mediji, kao i mladi, da rade na prevazilaženju rodno specifičnih stereotipa u svetu rada i zanimanja.

„Sve aktivnosti imaju za cilj da kod devojčica razviju zainteresovanost za preduzetništvo kao opciju za buduće zaposlenje. Stoga projekat u velikoj meri uključuje rad sa javnošću, senzibilizaciju i edukaciju svih uključenih aktera“, kazala je Popović, a saopštilo Udruženje poslovnih žena Srbije.

Dodaju da je za realizaciju Dana devojčica Udruženje poslovnih žena Srbije dobilo institucionalnu podršku Vlade Republike Srbije i predsednice Vlade Ane Brnabić koja je kao i prethodnih, i ove godine počasna pokroviteljka projekta.

Zainteresovane devojčice svoje radove mogu da pošalju na mejl [email protected] .

Precizne informacije o propozicijama takmičenja i obrazac za prijavu devojčice mogu preuzeti sa sajta Udruženja poslovnih žena Srbije

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena