Yunet
 

Društvo

Vršac dodeljuje besplatna sedišta za bebe

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 22. mart 2022. • 21:43 •

Vršac dodeljuje besplatna sedišta za bebe

Foto: Grad Vršac

Grad Vršac obezbedio je auto-sedišta za svako novorođeno dete, za šta je izdvojeno 2 miliona dinara, a koje je roditeljima uručila gradonačelnica Dragana Mitrović i istakla da je bezbednost dece u saobraćaju jedan od prioriteta Grada Vršca i da mere koje grad preduzima daju pozitivne rezultate.

– Drago mi je da smo posle više od dve godine ponovo u prilici da se okupimo iz jednog lepog i korisnog razloga, a to je bezbednost naše dece u saobraćaju. Ponosna sam što Grad Vršac već šestu godinu za redom besplatno dodeljuje autosedišta za sve naše najmlađe sugrađane. Naša lokalna samouprava konstantno radi na unapređenju bezbednosti saobraćaja i u te svrhe svake godine izdvaja značajna sredstva. Statistika jasno pokazuje da iz godine u godinu uspešno sprovodimo politiku bezbednosti u saobraćaju beležeći tendenciju smanjenja saobraćajnih nezgoda, posebno onih u kojima su učesnici deca. Pozdravila bih i naše saradnike iz Agencije za bezbednost saobraćaja, koji će nam pokazati kako da pravilno i upotrebljavamo ova sedišta. Grad Vršac će i u budućnosti nastaviti da radi na unapređenju bezbednosti saobraćaja ulaganjem u opremu, edukaciju i saobraćajnu infrastrukturu, a vama želim da sa svojim mališanima uživate u bezbednoj vožnji, istakla je gradonačelnica Dragana Mitrović.

U saradnji sa Agencijom za bezbednost saobraćaja održana je i prezentacija o pravilnom korišćenju auto-sedišta jer statistika pokazuje da 80% roditelja nepravilno upotrebljava auto-sedište i svoju decu izlažu velikoj opasnosti.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena