Yunet
 

Društvo

Najuspešnijim učenicima konkursa “Mihajlo Pupin“ uručena priznanja

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 15. mart 2022. • 09:29 •

Najuspešnijim učenicima konkursa “Mihajlo Pupin“ uručena priznanja

Dom kulture „Mihajlo Pupin“ u Idvoru i Savet za kulturu Skupštine opštine Kovačica i ove godine raspisali su konkurs „Mihajlo Pupin – naučnik, rodoljub, humanista“. Najuspešnijima učesnicima konkursa uručena su priznanja u Galeriji naivne umetnosti u Kovačici.

Tema petog po redu konkursa „Mihajlo Pupin – naučnik, rodoljub, humanista“ bila je očuvanje pisma i jezika kao temelj opstanka naroda. Učesnici su na ovu temu odgovorili likovnim, literarnim i multimedijalnim radovima, a Grand prix ove godine osvojio je Nikola Lav Brcanski, učenik 4. razreda Srednje škole „Tehno art“ u Beogradu i Regionalnog centra za talente „Mihajlo Pupin“ Pančevo. Život i delo velikog učenjaka on je predstavio likovnim radom.

Pored Nikole Lava Brcanskog likovnim radovima među srednjoškolcima istakli su se Marisa Maran učenica Gimnazije Mihajlo Pupin i Petra Roknić, iz RTC Pančevo, koje dele prvo mesto. U ovoj kategoriji nagrađeni su i Viktor Brtka i Tijana Tot, učenici prvog razreda Gimnazije Mihajlo Pupin. Zlatna plaketa za grupni rad: pripala je Gimnaziji Mihajlo Pupin iz Kovačice za mozaik. Posebna nagrada za trud dodeljena je Pripremno predškolskoj grupi Crepaja u kojoj su: David Cincar, Natalija Jović, Nikolina Antić, Anđela Pešić, Maša Jovanov i Anja Šarac. Specijalna nagrada za za grupni rad pripala je Predškolskoj ustanovi “Kolibri” iz Crepaje.

Među osnovcima izdvojili su se likovni radovi Lidije Naom Caran, učenice VII razreda OŠ „Sv. Georgije“ iz Uzdina, Stefana Ninčića i Mie Popović, iz Regionalnog centra za talente Pančevo. Zahvalnicama su nagrađeni Marija Lujanov i Veljko Golubov, učenici 8. razreda OŠ „Lukrecija Ankucić iz Samoša i Mariora Spariosu , učenica II razreda iz Uzdina.

Nagrade za najbolje literarne radove dobili su: Dunja Zakić iz Idvora i Nikola Vuksić iz Debeljače. Drugo mesto delili su Marijana Godošev iz Idvora i Andrej Vojinović iz Debeljače, a treće Natali Kotvaš iz Padine i Egon Ban, iz Debeljače.

Anđela Đorđevski i Emilija Vekecki, Učenice VIII razreda iz Crepajenagrađene su za rad iz vizuelne umetnosti, a nagrada za umetnost naïve pripala je Ani Durgalovoj iz Padine za sliku nazvanu “Moj Idvor”. Za multimedijalne radove nagrađeni su: Matija Grosu, učenik 6. razreda OŠ “Sveti Georgije” iz Uzdina, Andrej Varga i Uroš Stanić, učenici OŠ “Žarko Zrenjanin” iz Boke.

Dom kulture „Mihajlo Pupin“ u Idvoru i Savet za kulturu Skupštine opštine Kovačica nagradili su i najbolje autore literarnih radova među odraslima. Đurica Krstin, Milivoj Forgić i Branislav Čordić bili su najuspešniji, a zahvalnice su dobili Jamsina Isajlov, Ljiljana Tomić, Nada Kljajić i Jelena Trajković. Pohvaljeni su i nastavnici mentori, koji su pomogli učenicima: Daniel Susa, Marija Trajković Balan, Dragana Nikolić, Branislav Toađer, Maja Đekić, Boka.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena