Yunet
 

Društvo

Mirović: U proteklih 6 godina investirano 6 milijardi dinara u Pančevo

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 15. mart 2022. • 08:27 •

Mirović: U proteklih 6 godina investirano 6 milijardi dinara u Pančevo

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović obišao je danas novoizgrađeni lokalni put Opovo–Debeljača, kao i radove na rekonstrukciji Ulice cara Lazara u Pančevu, koja predstavlja primarnu gradsku saobraćajnicu. Tim povodom je istakao da je iz pokrajinskog budžeta samo za ova dva projekta u Banatu izdvojeno više od 930 miliona dinara.

U Južnom Banatu su proteklih godina realizovani brojni infrastrukturni projekti, zahvaljujući kojima ovaj deo Vojvodine kreće na put ekonomskog oporavka. Pokrajinska vlada neće stati sve dok u svakom mestu ne realizuje programe važne za lokalni razvoj, zapošljavanje ljudi i unapređenje svih oblasti značajnih za bolji život, izjavio je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović nakon radne posete opštinama Opovo, Kovačica i Pančevo.

– Završeni su radovi i pušten je saobraćaj između Opova i Debeljače. To je važna vest. Za nekoliko godina će u blizini trase tog puta biti novi autoput koji će povezivati Beograd, Zrenjanin i Novi Sad. To je veoma značajno za ceo južni Banat. Obišao sam radove i na izgradnji sportske hale u Crepaji, a tamo smo pre dve godine završili industrijsku zonu i rukovodstvo opštine me obavestilo da postoje i zainteresovani investitori koji će uložiti novac u tu novu industrijsku zonu koju smo napravili. Na kraju obislaska sam u Pančevo, gde Pokrajinska vlada i grad Pančevo, zajedničkim snagama, rekonstruišu ulicu Cara Lazara. Onaj deo epske pesme „Su čim ćete izaći pred Lazara“, mi možemo da kažemo smo uradili dobro svoj posao. U Pančevu smo u proteklih šest godina investirali gotovo milijardu dinara sredstava sa Pokrajinskog nivoa. Rekonstruisali smo Pančevačku bolnicu, izveli značajne radove u industrijskoj zoni, pomogli državi do dovede brojne kompanije koje sada rade u Pančevu. One pune i lokani budžet, omogućuju lokalnoj upravi da priprema projekte i da se udružuje i tehnički finansijski sa nama i da realizujemo ove projekte koji su ovde važni. Izgradili smo novi potamiški kolektor, omogućili smo i druge investicije, kaže Igor Mirović, predsednik Pokrajinske vlade

Gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović rekao je da je Ulica cara Lazara godinama bila devastirana, a da će ove godine zahvaljujući podršci Pokrajinske vlade ona biti potpuno rekonstruisana na ponos svih građana Pančeva.

– Ovo je jedna od najvažnijih ulica u našem gradu. To je žila koja spaja centar grada sa južnim selima. Ulica je godinama unazad bila devastirana, nije bila reprezentativna i nije bila ulica kakvu pančevci i pančevke zaslužuju. Mi smo zajedničkim snagama sa AP Vojvodinom uradili projekat i krenuli u realizaciju ove investicije koja je vredna 227 miliona dinara i investiciji koja kada se završi, od ulice Cara Lazara napraviti ulicu na koju ćemo svi mi biti veoma ponosni. Ulica će biti potpuno rekonstruisana. Biće sve zamenjeno u ulici – i ono što se vidi i ono što se ne vidi. Tu mislim na sve podzemne instalacije. Biće urađena i potpuno nova kolovozna kontrukcija. Sagledavajući ceo projekat, gledali smo da prostor bude bolje organizovan, da dobijemo veći broj parking mesta, ali smo dobili i bolju organizaciju zelenih površina. U ovoj ulici imaćemo više zelenila, više sadnica tako da će ovo biti najzelenija ulica u našem gradu, ističe Aleksandar Stevanović, gradonačelnik Pančeva

Predsednik Pokrajinske Vlade Igor Mirović posetio je i II fazu izgradnje Sportsko-fiskulturne sale u Crepaji. Pokrajinska vlada i opština Kovačica su do sada obezbedile ukupno 360 miliona dinara za nastavak izgradnje ovog sportskog objekta. Događaju su prisustvovali i pokrajinski sekretar za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj Ognjen Bjelić, pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta i direktor Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine Nedeljko Kovačević.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena