Yunet
 

Društvo

Ekološki pokret Opštine Kovačica organizovao sadnju drveća

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 15. mart 2022. • 09:36 •

Ekološki pokret Opštine Kovačica organizovao sadnju drveća

Jedan od projekata Ekološkog pokreta Kovačica bila je sadnja drveća u ovom mestu. U početku ovaj projekat Pokreta bio je samo dogovor između nekolicine ljudi, da bi ubrzo, planiranjem prerastao u posećene akcije koje okupljaju mnogo građana i udruženja ovog južnobanatskog mesta. Najaktivniji su bili najmlađi gorani.

Ovaj do skoro neravan teren nije imao svoju namenu, zato su stanovnici ovog mesta baš ovde odlagali komunalni i građevinski otpad, kaže Vladimir Kuhar, predsednik Ekološkog pokreta opštine Kovačica.

Prema rečima Marine Lotine, starešine Izviđačkog odreda ,,Janošik“ deca shvataju značaj ovih akcija i nije bilo teško organizovati ih. Evka Omasta, profesorka biologije i hemije u Osnovnoj školi u Kovačici ističe prednosti ovakvog vida nastave.

Ekološki pokret iza sebe ima brojne akcije. Na ovom terenu u budućnosti planirana su izletišta, koja će biti prava oaza kako za ljude, tako i za životinje. Pomoć u organizaciji ove akcije pružila su i brojna udruženja poljoprivrednika, pčelara i izviđača.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena