Yunet
 

Društvo

Završena javna rasprava o Nacrtu plana razvoja grada Pančeva 2022-2028

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 10. mart 2022. • 20:20 •

Završena javna rasprava o Nacrtu plana razvoja grada Pančeva 2022-2028

Javnim predstavljanjem “Nacrta plana razvoja grada Pančeva 2022-2028” u Skupštinskoj Sali Gradske uprave Pančevo danas je završena javna rasprava u vezi ovog strateškog dokumenta.

Stavljanjem Nacrta ovog plana na javni uvid 18. februara je počela javna rasprava i izjašnjavanje građana i svih ostalih zainteresovanih o sadržaju ovog strateškog dokumenta.

Gradska menadžerka Maja Vitman u uvodnom izlaganju podsetila je da je u septembru 2021. godine Grad Pančevo započeo „Projekat izrade Plana razvoja grada Pančeva 2022-2028.

“Za realizaciju ovog Projekta putem javne nabavke angažovan je i konsultantski tim – Grupa ponuđača koju čine „Business Development Solutions Consaltning“ doo iz Beograda i Ekonomski fakultet univerziteta u Beogradu. Vlada APV sufinansira izradu Plana razvoja putem Pokrajinskog sekretarijata za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu, u iznosu od 1.000.000 dinara. Po predlogu konsultantskog tima Koordinacioni tim grada je usvojio da se plan radi za pet ključnih oblasti: privredni razvoj; socijalni razvoj; infrastruktura i urbanističko planiranje; zaštita životne sredine i lokalna uprava i komunalne delatnosti”, kaže Maja Vitman.

Na javnom predstavljanju Slobodan Mijailović, član konsultantskog tima Ekonomskog fakulteta iz Beograda i BDS Consulting-a je predstavio široj javnosti sadržaj Nacrta plana.

Plan razvoja predstavlja dokument najšireg obuhvata i najvišeg značaja za jedinicu lokalne samouprave. Plan razvoja sadrži pregled i analizu postojećeg stanja, viziju, prioritetne ciljeve, pregled i opis mera kojima će definisani ciljevi biti ostvareni, kao i način sprovođenja i praćenja.

Na osnovu ovog dokumenta mogu se dalje praviti srednjoročni trogodišnji planovi, kao i operativni jednogodišnji planovi.

Nacrt Plana razvoja grada Pančeva zainteresovani mogu pročitati na sajtu Grada Pančeva.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena