Yunet
 

Društvo

U Pančevu se smanjuje broj nezaposlenih

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 10. mart 2022. • 20:29 •

U Pančevu se smanjuje broj nezaposlenih

Prema podacima Nacionalne službe za zapošljavanje u Pančevu se broj nezaposlenih lica na evidenciji smanjuje. U cilju zadržavanja trenda pada broja osoba bez posla i ove godine sprovode se određene obuke i programi. Nezaposlenima je na raspolaganju unapređena verzija sajta, a registrovan je i zvaničan profil na mreži LinkedIN.

Zanimanja za kojima u Pančevu trenutno postoji potreba su profesori matematike, fizike i nemačkog jezika, diplomirani informatičar, farmaceut i veterinar, navodi Jelena Šinik, direktorka NSZ filijala Pančevo. Prema poslednjiim podacima na evidenciji filijale bilo je 5.690 aktivnih nezaposlenih lica, što je kako statistika pokazuje za 260 lica manje nego na kraju prošle godine.

Kroz prošlogodišnji program “Moja prva plata”, zaposleno je 93-oje mladih sa evidencije NSZ filijala Pančevo, navodi Vanja Milićević načelnik filijale. Dodaje da je u cilju zadržavanja trenda pada broja nezaposlenih i ove godina u planu obuka za izradu tekstilnih proizvoda za 15 lica, kao i obuka za IT sekretara za 11 osoba sa invaliditetom. Krajem januara raspisano je 7 javnh poziva i 3 javna konkursa.

NSZ unapredila je i veb-sajt, na kom su nezaposlenima i poslodavcima između ostalog dostupni odgovori na pitanja koja se tiču prijave na evidenciju, zapošljavanja, konkursa i ostvarivanja prava na novčanu naknadu. Registrovan je i zvaničan nalog na poslovnoj mreži LinkedIn, gde nezaposleni mogu naći informacije o slobodnim poslovima, ali i biti vidljivi poslodavcima.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena