Yunet
 

Društvo

Počela prva faza rekonstrukcije Pančevačke promenade

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 10. mart 2022. • 20:22 •

Počela prva faza rekonstrukcije  Pančevačke promenade

Prva faza rekonstrukcije pančevačkog keja, buduće Pančevačke promenade, počela je danas. Vrednost ovih radova je 380 miliona dinara. Projekat je građanima i zaposlenima, u holu Gradske uprave, predstavila Maja Vitman, gradska menadžerka.

Rekonstrukcijom i dogradnjom pančevačkog keja, na potezu od mosta na Tamišu do Brodoremonta, ovaj deo grada dobiće potpuno novi izgled, objasnila je Maja Vitman gradska menadžerka. Istakla je da od izgradnje keja 80-ih godina do danas nije bilo značajnih ulaganjau u ovaj deo Pančeva.

Ovako veliki i studiozan projekat zahteva sprovođenje u nekoliko faza, rekla je Vitman. Ukupna dužina šetališta je 1600 metara i zauzima površinu od 19.000 kvadratnih metara.

U okviru projekta uređenja Potamišja i Tamiškog keja biće izgrađeni novi sportsko-rekreativni tereni, biciklističko-pešačke staze, zelene površine, dečja igrališta, skejt park i mnogi drugi sadržaji. Planirana je izgradnja 68 parking mesta, od kojih će 4 biti namenjena osobama sa invaliditetom. Biće postavljena nova javna rasveta, klupe, česme, kante za odlaganje otpada. Planirano je proširenje amfiteatra i postavljanje suvenirnice.

Maja Vitman navela je da će pasarela, čija je izgradnja planirana, omogućiti građanima i gostima da pređu i na drugu obalu reke, u Gradsku šumu. Dodala da će do 2030. godine, kako je planirano, Pančevo dobiti obalu koja će biti simbol grada.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad