Yunet
 

Društvo

Počela rekonstrukcija Ulice Josifa Marinkovića u pančevačkom naselju Tesla

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 9. mart 2022. • 17:57 •

Počela rekonstrukcija Ulice Josifa Marinkovića u pančevačkom naselju Tesla

Rekonstrukcija Ulice Josifa Marinkovića u pančevačkom naselju Tesla počela je danas prvom fazom radova koja se izvodi od Lava Tolstoja do Čumićeve ulice. U drugoj fazi radiće se od Čumićeve do Aksentija Maksimovića, a zatim u poslednjoj deo od Aksentija Maksimovića do Oslobođenja. Početku radova prisustvovali su gradska menadžerka Maja Vitman i predstavnici Mesne zajednice Tesla.

Rekonstrukcija Ulice Josifa Marinkovića još jedan je od kapitalnih projekata koji Grad Pančevo izvodi putem javnog privatnog partnerstva, navela je gradska menadžerka Maja Vitman. Dodala je da će zahvaljujući ovom projektu biti spojena naselja Gornji grad, Kotež i centar naselja Tesla, što je od velikog značaja za građane.

Rekonstrukcija ulice Josifa Marinkovića u Pančevu sprovešće se u tri faze. Prva faza radova je predviđena u delu od ulice Lava Tolstoja do Čumićeve.

U drugoj fazi radovi će biti izvođeni od Čumićeve do Ulice Aksentija Maksimovića, a u poslednjoj od Aksentija Maksimovića do Oslobođenja. Uporedo sa izgradnjom kišne kanalizacije, radiće se kompletna rekonstrukcija vodovodne i elektro mreže. Biće postavljeno 15 stubova javnog osvetljenja visine 10 metara. JKP “Zelenilo” po završetku radova ulicu će oplemeniti novim sadnicama i travnatim površinama.

Raskrsnica Ulica Josifa Marinkovića i Čumićeve biće otvorena za saobraćaj dok traju radovi u prvoj fazi. Mesna zajednica Tesla je obavestila svoje sugrađane o početku radova.

Stanovnici Ulice Josifa Marinkovića kažu da su na rekonstrukciju čekali više od 4 decenije. Inače u ovoj ulici nalazi se i Klub za odrasla i stara lica.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena