Yunet
 

Društvo

„Osmomartovska rapsodija“ obeležena u Narodnoj bašti

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 8. mart 2022. • 20:31 •

„Osmomartovska rapsodija“ obeležena u Narodnoj bašti

Dan žena 8. mart u Pančevu ove godine obeležen na poseban način. U Narodnoj bašti organizovana je manifestacija ,,Osmomartovska rapsodija“. Dok se na manifestaciji čitala nagrađena poezija sa konkursa ,,Najlepše reči o njoj”, deca su predstavila ručno rađene proizvode. Ovu svečanost je ulepšao orkestar ,,Panartist“ muzičke škole ,,Jovan Bandur“.

Manifestacija ,,Osmomartovska rapsodija” u Narodnom bašti počela je nastupom orkestra ,,Panartist” đaka i nastavnika muzičke škole ,,Jovan Bandur”. Narodna bašta je za ovu priliku bila posebno dekorisana, a cvetne aranžmane i čestitke za prisutne pripremili su učenici Poljoprivredne škole ,,Josif Pančić” i Specijalne škole za osnovno i srednje obrazovanje ,,Mara Mandić“.

Organizatori Grad Pančevo, gradski Savet za rodnu ravnopravnost i Udruženje ,,Pančevačke mame” potrudili su se da ovaj praznik ulepšaju našim sugrađankama.

Čitanje nagrađene poezije na konkursu ,,Najlepše reči o njoj”, besplatna vožnja fijakerima i edukativne radionice bile su samo su deo ove manifestacije. Pored toga prisutne dame bile su u prilici dasame na posebnom punktuzakažu mamografske preglede a njih je specijalno za ovu priliku postavio Dispanzer za zdravstvenu zaštitu žena Doma zdravlja Pančevo.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad