Yunet
 

Društvo

U Vršcu uspešno realizovan karavan „Budi hrabra“

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 6. mart 2022. • 13:47 •

U Vršcu uspešno realizovan karavan „Budi hrabra“

Vrščanke su imale priliku da u okviru karavana „Budi hrabra“ besplatno izvrše preventivni pregled dojke. Pregledi su bili organizovani u specijalizovanom vozilu na Trgu Svetog Teodora Vršačkog od 12 do 18 časova.

U toku marta, meseca borbe protiv raka, Udruženje „Žena uz ženu“ organizuje projekat „Budi hrabra“u 28 manjih gradova u Srbiji u kojima će biti stacioniran autobus opremljen ultra zvučnim aparatom i svom neophodnom opremom za dijagnostički pregled. Misija je podizanje svesti kod žena o važnosti odlaska na UZ preglede. Takođe, imajući u vidu da statistika prikazuje da je rak dojke najčešće oboljenje kod žena i da mnogo njih, na žalost nisu u mogućnosti da odu na UZ preglede, upravo je cilj ovim projektom obuhvatiti što veću populaciju.

Udruženje ‘’Žena uz ženu’’ je osnovano sa ciljem da pruža podršku ženama obolelim od karcinoma dojke ali pre svega delujući preventivno kroz radionice, predavanja u prostorijama Udruženja, kao i da govoreći ‘’jasno i glasno’’ na ovu temu, ukazuje na bitnost i važnost preventivnih pregleda.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena