Yunet
 

Društvo

Kaznene karte u Pančevu

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 6. mart 2022. • 21:32 •

Kaznene karte u Pančevu

Agencije za bezbednost saobraćaja Republike Srbije, uz podršku Grada Pančeva organizovala je projekat pod nazivom „Kaznene karte“. Cilj akcije je da promoviše vožnju bez alkohola i upozna sugrađane sa pravilima ali i kaznama.

Akcija „Kaznene karte“ čiji je cilj prevencija organizovana je i u gradu Pančevu, saradnjom Agencije za bezbednost saobraćaj i naše lokalne samouprave. Predrag Živković, gradski većnik za saobraćaj  kaže da je akcija do sada bila dosta uspešna. On dodaje i da je jedan od  najčešćih uzroka saobraćajnih nezgoda vožnja pod dejstvom alkohola.

Svi zainteresovani građani bili su u prilici da probaju simulator vožnje. Na ovaj način su mogli da uvide rizike vožnje pod dejstvom alkohola, upotrebom „pijanih naočara“. Za svoje učešće dobili su prikladne poklone.

U okviru ovog projekta dobijaju se pozitivne povratne informacije i gosti rado žele da se aktiviraju. Nije redak slučaj da se iznenade koliko imaju alkohola u krvi i koje ih kazne očekuju ukoliko sednu za volan i zaustavi ih saobraćajna policija istiću naši sugrađani.

Grad Pančevo će sa Agencijom za bezbednost saobraćaj i u narednom periodu sprovoditi promotivne preventivne aktivnosti. Prva naredna akcija biće posvećena najugroženijim učesnicima u saobraćaju, a to su pešaci, biciklisti i motociklisti koja će prema rečima naših sagovornika biti održana u aprilu.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad