Yunet
 

Društvo

Stigao forvarder u Šumsko gazdinstvo „Banat”

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 2. mart 2022. • 18:00 •

Stigao forvarder u Šumsko gazdinstvo „Banat”

U Šumsko gazdinstvo „Banat“ Pančevo koje posluje u sastavu JP Vojvodinašume stigao je novi Forvarder, mašina koja će omogućiti  da se lakše iznesu posečena stabla  iz šume. To će umnogome  poboljšati rad na terenu, osavremeniti ga i omogućiti brzi dolazak sirovina  do krajnjeg kupca.

U sastavu Javnog preduzeća Vojvodinašume ima 21 forvarder, koji se koriste za teške poslove i nepristupačne terene. U pitanju je jedna od najmodernijih mašina koja se koristi u šumarstvu, kaže Roland Kokai, generalni direktor JP „Vojvodinašume“.

U Vojvodinašumama svi teški poslovi u šumarstvu obavljaju se sopstvenom mehanizacijom i radnom stagom. . Zato je bilo važno nabaviti mašine koje će olakaši rad našim zaposlenima, kaže Milan Sučević, izvršni direktor za korišćenje šuma, mehanizaciju, bezbednost i zdravlje na radu.

Za Šumsko gazdinstvo Banat ovo je značajan dan jer je ovo 4. forvarder koji je stigao u Pančevo. Sada gazdinsto poseduje 4 forvardera i jedan harvester, a to je značajn pomak u poslednje 2 godine, naglašava Željko Sušec, direktor ŠG „Banat“ Pančevo.

U Vojvodinašumama ističu da šume treba obnavljati i da se zato ekologija i ekonomija ne isključuju, već se dopunuju.

U poslednjih  nekoliko godina za nabaku teških mašina  za rad na terenu Vojvdinašume izdvojile su značajna finansijska sredstva, kao bi osavremenila svoj rad i bile konkuretne na  domaćem ali i na stranom tržištu.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena