Yunet
 

Društvo

Počela takmičenja u Regionalnom centru za talente ,,Mihajlo Pupin”

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 2. mart 2022. • 18:15 •

Počela takmičenja u Regionalnom centru za talente ,,Mihajlo Pupin”

Brojna takmičenja u Regionalnom centru za talente ,,Mihajlo Pupin” uveliko su počela. Pored sumiranja uspeha pančevačkih đaka iz predhodne godine, sa direktorom Dragoljubom Cucićem razgovarali smo o budućim planovima ovog centra.

U Regionalnom centru za talente ,,Mihajlo Pupin” počela su takmičenja za 2022. godinu. Okružno takmičenje za srednjoškolce iz matematike je već završeno i poznati su učesnici za državno nadmetanje. Okružno takmičenje iz fizike održaće se ovog vikenda u Dolovu. Dok takmičenja za ovu godinu traju, sumiraju se uspesi mladih Pančevki i Pančevaca ostvarenih u 2021. godini.

Posebno značajan rezultat za naš region ostvarila je Anja Šušnjar na 4. Balkanijadi. Ona je osvojila medalju iz fizike, što je još jedan u nizu međunarodnih uspeh naših omladinaca, objasnio je Cucić. Pored ovog značajni su još neki rezultati.

Prethodne dve godine zbog poštovanja epidemijskih mera nije održan kamp na Divčibarima koji je prema rečima našeg sagovornika značajan za uspehe naših đaka.

Kampovi koji su planirani za ovu godinu su u Idvoru i Filmski kamp koji će se održati u julu mesecu. Pored ovih aktivnosti predviđene su i ekskurzije za srednjoškolce koje organizuju profesori.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena