Yunet
 

Društvo

Obuka „Borba protiv trgovine ljudima“ u Crvenom krstu

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 28. februar 2022. • 18:58 •

Obuka „Borba protiv trgovine ljudima“ u Crvenom krstu

Crveni krst Pančevo realizovao je obuku srednjoškolaca na temu „Borba protiv trgovine ljudima“. Osposobljeno je 17 licenciranih edukatora koji će stečena znanja prenositi svojim vršnjacima, ali i ostalim ciljnim grupma, prema programu Crvenog krsta.

Trgovina ljudima kao oblik modernog ropstva ozbiljan je društveni problem koji pogađa ceo svet. Nacionalni sertifikat za edukatore programa „Borbe protiv trgovine ljudima“ steklo je 17 mladih Pančevaca. Pored volontera Crvenog krsta, pozivu za obuku odazvali su se učenici Gimnazije, Medicinske, Ekonomske i Tehničke škole.

Licencirani edukatori biće u mogućnosti da stečena znanja prenesu predškolcima, osnovcima, srednjoškolcima, studentima, ali i ostalim ciljnim grupma, po programu Crvenog krsta Pančevo.

Kako se i na seminaru moglo čuti jedan od razloga zašto osobe širom sveta postaju žrtve trgovine ljudima jeste nedovoljna informisanost.

Ovakvi seminari od izuzetnog su značaja, pre svega radi ukazivanja na mnogobrojne načine za uvlačenje žrtava u lanac trgovine ljudima. Neki od najčešćih načina su lažne poslovne i druge ponude i prijateljstva preko društvenih mreža. Tema naredne obuke planirane u Crvenom krstu Pančevo je promocija humanih vrednosti.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena