Yunet
 

Društvo

Jestive kašičice iz Banatskog Karlovca

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 27. februar 2022. • 11:58 •

Jestive kašičice iz Banatskog Karlovca

Grupa mladih ljudi iz sela Banatski Karlovac, odlučila je da se ekologijom pozabave na specifičan način. Proizvode jestive kašikice za tople napitke koje su desert, a u restoranima zamenjuju jednokratne plastične koje se teško recikliraju.

U Banatskom Karlovcu grupa inženjera odlučila je da napravi mašine za proizvodnju jestivih kašičica za ugostiteljske objekte. Do ideje su došli 2018. godine, kada su i otvorili firmu. Leon Caran, direktor firme ističe da žele tržištu da ponude zdrav proizvod koji će zameniti plastične kašičice, a samim tim čuvati životnu okolinu.

Jestive kašičice izrađuju se od smese brašna od prosa, glutena, jaja i domaćeg meda. Pekar Marko Ivanović Kaže da je sam proizvod potpuno prirodan, bez bilo kakvih aditiva, konzervansa i sličnog, već sadrži visok procenat prirodnog meda.Leon Caran ističe da se postupak ostvarivanja konstantno unapređivao od recepture preko same tehnologije izrade, mašina, dizajna, do pakovanja i iskustva stručnih lica koja su učestvovala i ostvarivanju ideje.

Ovi mladi i ambiciozni preduzetnici neće se zaustaviti na jednom proizvodu jer uvek imaju nove ideje. U toku je planiranje proizvodnje jestivih slamčica za sokove i čajeve. 

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad