Yunet
 

Društvo

U MZ Vojlovica organizovana akcija sadnje ruža

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 26. februar 2022. • 18:20 •

U MZ Vojlovica organizovana akcija sadnje ruža

U susret Osmom martu, prazniku žena, MZ Vojlovica je organizovala akciju sadnje ruža u saradnji sa JKP “Zelenilo”. Veliki broj građana učestvovao je u sadnji cveća. Podršku akciji dale su i gradska menadžerka Maja Vitman, gradska većnica za poljoprivredu, selo i ruralni razvoj Vladislava Maksimović, predsednica Komisije za rodnu ravnopravnost Ivana Rosić i sveštenica Evangeličke crkve u Vojlovici Lidija Zloh.

Bliži se Osmi mart, dan žena. U želji da ženama posveti pažnju, MZ Vojlovica se potrudila da organizuje akciju sadnje 40 crvenih ruža. U tome im je pomoglo JKP “Zelenilo”. Veliki broj žena, pre svega iz Vojlovice, odazvao se akciji.

Gradska većnica za poljoprivredu, selo i ruralni razvoj Vladislava Maksimović učestvovala je u ovoj akciji sadnje. Rekla je da je ovo samo jedna u nizu akcija koje je podržao Grad Pančevo i Sekretarijat za poljoprivredu.

Akciju su podržale i gradska menadžerka Maja Vitman, predsednica Komisije za rodnu ravnopravnost Ivana Rosić i sveštenica Slovačke evangeličke crkve u Vojlovici Lidija Zloh.  Sveštenica Zloh je rekla da joj je drago što se akciji odazvao veliki broj ljudi.

U Parku Reformacije će narednih dana biti postavljene klupica i stočić. Zajedno sa ružama, činiće pravi mali ženski kutak.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena