Yunet
 

Društvo

Obuka za edukatore i edukatorke u Crveni krst Pančevo

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 23. februar 2022. • 19:59 •

Obuka za edukatore i edukatorke u Crveni krst Pančevo

Crveni krst Pančevo najavio je organizovanje obuka za edukatore i edukatorke u okviru tri programa. Obuka za program Borbe protiv trgovine ljudima biće održana tokom vikenda, a nakon toga planirane su i obuke za programe Promocija humanih vrednosti i Prve pomoći.

U okviru obuka koje će u narednih mesec dana realizovati Crveni Krst Pančevo, osnovci i srednjoškolci biće u prilici da steknu određena znanja o borbi protiv trgovine ljudima, promociji humanih vrednosti i prvoj pomoći. Kroz obuke oni će biti osposobljeni da postanu budući edukatori i edukatorke.

Za program “Borbe protiv trgovine ljudima” obuka će biti održana u prostorijama CK Pančevo, predstojećeg vikenda od 9 do 17 sati. Naredna u nizu, obuka programa “Promocija humanih vrednosti, planirana je za 5. i 6. mart, a od 12. počeće obuke za program „Prve pomoći“.

U saradnji sa gradom Pančevom i Lokalnim timom za borbu protiv trgovine ljudima Crveni krst sprovodi različite preventivne mere sa ciljem podizanja svesti o ovom društvenom problemu. Ukoliko interesovanje mladih za program „Borbe protiv trgovine ljudima” bude veće nego što polazna grupa može da prihvati Crveni krst Pančevo će ponovo organizovati ovu obuku.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena