Yunet
 

Društvo

Obuke za decu i mlade u Crvenom krstu Pančevo

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 22. februar 2022. • 10:40 •

Obuke za decu i mlade u Crvenom krstu Pančevo

Crvni krst Pančevo u narednom periodu organizovaće obuke za nekoliko programa.

Obuka za edukatore i edukatorke na programu Borba protiv trgovine ljudima planirana je za 26. i 27. februar, obuka za edukatore/ke na programu Promocija humanih vrednosti 05. i 06. marta, a obuka za program Prve pomoći planirana je od 12. marta 2022 godine.

Pozivi su poslati svim osnovnim, srednjim školama i đačkim parlamentima u Gradu Pančevu i naseljenim mestima.

Prva u nizu je obuka za edukatore/ke na programu Borba protiv trgovine ljudima, održaće se u prostorijama Crvenog krsta Pančevo, Žarka Zrenjanina 15, u subotu i nedelju 26. i 27. februara 2022.

Trgovina ljudima je oblik modernog ropstva i predstavlja zloupotrebu ljudskih bića i povredu njihovih osnovnih ljudskih prava radi sticanja materijalne koristi, a žrtva trgovine ljudima može biti svako.

Crveni krst Pančevo aktivno radi na edukaciji dece i mladih, ali i odraslih kako bi izbegli rizike koje nosi ovaj društveni problem.

U saradnji sa Gradom Pančevom i  Lokalnim timom za borbu protiv trgovine ljudima sprovode se u kontinuitetu različite preventivne mere sa ciljem podizanja svesti u javnosti o ovom problemu, ali i jačanje omladinskih resursa u cilju sticanja  znanja.

Nakon obuke, edukatori/ke će biti u mogućnosti da sprovode ovaj program u osnovnim i srednjim školama na teritoriji Pančeva, po planu Crvenog krsta Pančevo.

Više informacija o ostalim obukama Crveni krst Pančevo će dostaviti u periodu pred organizovanje sledećih obuka.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena