Yunet
 

Društvo

Otvorena izložba ,,72. specijalna brigada nekad i sad“

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 18. februar 2022. • 20:17 •

Otvorena izložba ,,72. specijalna brigada nekad i sad“

U muzeju grada Pančeva otvorena je izložba ,,72. specijalna brigada nekad i sad“.  Formirana u ratnom vihoru 1992. godine, ova jedinica je imala zadatak da izvršava najsloženije operacije u odbrani Srpskog naroda tamo gde je to bilo najpotrebnije.

U Narodnom muzeju Pančeva okupili su se veterani 72. specijalne brigade sa svojim porodicama.Povod je 30 godina od formiranja ove brigade. Ovom prilikom istoimeno Udruženje priredilo je izložbu ,,72. specijalna brigada nekad i sad“ u znak sećanja na lepe, ali i one manje lepe trenutke koji su proveli u ovoj jedinici.

Sve specijalne operacije se izvode timski, zato vojnici koji su dobro obučeni moraju da budu i timski ljudi. Biti vojnik je najveća čast, a u 72.brigadi posebno se neguje  kult dobrovoljca.

Pored mnogo uspomena jedna od vrednih stvari je ostala.

Suština izvođenja specijalnih operacija u ovoj brigadi je tajnost, priprema i timski rad. A pored mnogo uspomena jedna od vrednih stvari koja je ostala je prijateljstvo. Veterani kažu da se redovno okupljaju, pomažu jedni drugima, a mnoga druženja prerasla su i u kumstva.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena