Yunet
 

Društvo

Opština Bela Crkva nagradila najbolje učenike

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 27. januar 2022. • 21:08 •

Opština Bela Crkva nagradila najbolje učenike

Povodom obeležavanja Dana Svetog Save, prvog srpskog arhiepiskopa i prosvetitelja, Opština Bela Crkva nagradila je učenike koji su postigli zapažene rezultate na takmičenjima protekle školske godine, kao i đake generacije osnovnih i srednjih škola sa teritorije belocrkvanske opštine.

Zbog epidemiološke situacije Savindan je simbolično obeležen sa najboljim učenicima  u velikoj sali Opštinske  uprave.

Predsednica opštine Bela Crkva Violeta Simić uručila je đacima generacije i učenicima koji su imali izuzetne rezultate na takmičenjima novčane nagrade,a Narodna Biblioteka Bela Crkva darivala je učenicima prigodna izdanja knjiga.

„Ove godine smo se potrudili da novčanu nagradu koja je ranije bila simbolična i iznosila 5 hiljada dinara, uvećamo tako da su učenici generacije dobili platnu karticu u visini od 15 hiljada dinara, a učenici koji su imali posebne rezultate na takmičenjima 20 hiljada dinara. Iskoristila bih priliku da na današnji dan kada slavimo veru, obrazovanje i kulturu izdvojim Rastka Araškova zbog izuzetnih rezultata i mogu da kažem da je  ponos naše opštine.  Na ovaj način želimo da naše učenike koji su naša budućnost motivišemo i trudićemo se da narednih godina nagrade budu što veće u skladu sa mogućnostima. Svim đacima, učiteljima, nastavnicima i roditeljima čestitam današnji praznik i nadam se da ćemo se sledeće godine u drugačijim i boljim okolnostima koje svi očekujemo sresti u prikladnijem ambijentu i u većem broju da proslavimo Dan Svetog Save.“- rekla je predsednica opštine Bela Crkva, Violeta Simić.

Nagrađeni su đaci generacije: Sanja Кerčulj OŠ „Đorđe Maletić“ Jasenovo, Milan Munćan OŠ „Sava Munčan“ Kruščica,  Rastko AraškovOŠ „Mara Janković“  Кusić, Marko Milićev  OŠ ,,Marko Stojanović”  Vračev Gaja, Dino Isić  OŠ „Dositej Obradović“ Bela Crkva , Angelina Stanojlović  OŠ” Žarko Zrenjanin Bela Crkva  “,MarkoRadovanovTehnička škola „ Sava Munćan“, Marija JožićBelocrkvanska gimnazija i ekonomska škola.

Rastko Araškov, đak generacije OŠ „Mara Janković“ Kusić, prošle školske godine je u osmom razredu  na okružnom takmičenju iz Srpskog jezika i književnosti osvojio 3. mesto, a  iz istorije na Republičkom takmičenju  osvojio je  1. mesto sa maksimalnim brojem poena.Rastko Araškov je od Pokrajinske vlade Vojvodine dobio nagradu „Talenti 2021“ za vrhunske rezultate postignute tokom školovanja i tokom protekle školske godine na takmičenjima.

„Zahvalio bih se opštini Bela Crkva jer ste se ove godine zaista potrudili, pokloni su izuzetno lepi i ovaj događaj će mi ostati u lepom sećanju. Drago mi je što smo se okupili i u ovim  oklonostima i obeležili današnji praznik. Svojim vršnjacima želim da poručim da se trud uvek isplati i da će uspeh svakako doći, treba samo da uče, budu vredni i marljivi i uspeh će doći sam po sebi“- rekao je Araškov.

Zorica Burmudžija, predsednica Saveta za obrazovanje Opštine Bela Crkva čestitala je školsku slavu svim učenicima i prosvetnim radnicima.

„Ova dodela nagrada je i jedan emotovan trenutak,ali i motivacija za sve naše učenike. Opština Bela Crkva zaista ima mnogo dobrih, vrednih i marljivih učenika i ova dodela nagrada je pokazatelj da lokalna samouprava misli na njih i da je uvek tu da ih podrži u njihovom daljem školovanju i obrazovanju.“- istakla je Burmudžija.

Za zapažene rezultatate na takmičenjima protekle školske godine nagrađeni su: Uroš Кovačević , Teodora Tomašević, Višnja Marković, Jovana Terzić, Tatjana Jožić, Taisa Deljanin, Kalina Ostojić, Nevena Žurka, Luka Dima, Natalija Živković.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad