Yunet
 

Društvo

I pored apela JKP „Higijene“  u gradu se ponovo stvaraju divlje deponije

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 24. januar 2022. • 18:47 •

I pored apela JKP „Higijene“  u gradu se ponovo stvaraju divlje deponije

I pored mnogobrojnih apela JKP „Higijene“  ponovo se u gradu stvaraju divlje deponije.  Radnici ovog komunalnog preduzeća čistili su  deponije na Bavaništankom putu i u naselju Strelište. Mišo Marković, direktor JKP „Higijena“ kaže da   pored redovnih poslova, radnici  moraju da čiste i deponije koje se stvaraju na mestima gde postoje i kontejneri.

Zaposleni u pogonu Čistači JKP „Higijena“  svakaog dana rade u tri smene  kako bi grad bio čist i kako bi se izbacilo đubre ih svih kontejnera u gradu. Ipak i pored redovnog posla, moraju da rade i na čišćenju divljih deponija, kojih ima između  40 i 50 na teritoriji celog grada. Čišćenje su deponije kraj Bavaništankog puta, kao i one u naselju Strelište, gde postoje kontejneri.

Higijena svake godina nabavlja nove kontejnere, kako bi se zameli  dotrajali, ali kako bi ih bilo i dovoljno u gradu. Ipak, prema  Markovićevim rečima, u noći između četvrtka i petka nestala su tri Higijenina kontejenra u naselju Stari Tamiš.

U „Higijeni“ apeluju na sugrađane da ako primete da neko odnosi kontejnere sa lokacije na kojoj su postavljeni, to prijavi ovom komunalnom preduzeću, kako bi se na vreme reagovalo i kako se ne bi dešavale ovakve situacije.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena