Yunet
 

Društvo

Grad Vršac i humanitarna organizacija “Dečije srce” potpisali ugovor o saradnji

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 18. januar 2022. • 13:39 •

Grad Vršac i humanitarna organizacija “Dečije srce” potpisali ugovor o saradnji

Grad Vršac je za ovu godinu obezbedio je proširenje usluga socijalne zaštite, pa će tako biti angažovano više ličnih pratilaca dece sa smetnjama u razvoju ili invaliditetom, kao i personalni asistent za odrasle. Danas je potpisan ugovor sa licenciranom humanitarnom organizacijom „Dečije srce“ iz Beograda za uslugu lični pratilac deteta sa smetnjama u razvoju i invaliditetom, a u ponedeljak su potpisani i ugovori za perosonalne asistente punoletnim osobama.

Grad Vršac ove godine obezbedio je značajna sredstva za socijalnu zaštitu, pa ćemo tako ove godine angažovati veći broj ličnih pratilaca za decu sa smetnjama u razvoju, kao i za decu sa invaliditetom. Posebno bih želala da istaknem da smo osim proširenja usluga socijalne zaštite, povećali i broj pratilaca koji će biti angažovani u 2022. godini i time uspeli da ih obezbedimo za svako dete koje ima pravo na ovu uslugu. Tako da u ovom trenutku ne postoji lista čekanja za korišćenje ovih usluga, istakla je gradonačelnica Vršca Dragana Mitrović.

Osim potpisivanja ugovora, predstavnici humanitarne organizacije „Dečije srce“ sastali su se u Gradskoj kući sa gradonačelnicom Draganom Mitrović, a tom prilikom joj i uručili zahvalnicu ovog udruženja.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena