Yunet
 

Društvo

Gradska menadžerka Maja Vitman pozvala sugrađane da izađu na referendum

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 16. januar 2022. • 12:22 •

Gradska menadžerka Maja Vitman pozvala sugrađane da izađu na referendum

Foto: Print Screen

Gradska menadžerka Grada Pančeva Maja Vitman glasala je danas u 8:10 časova na biračkom mestu broj 39 – Dom omladine u Pančevu.

Ona je pozvala građane da izađu na referendum i daju podršku ustavnim promenama kako bismo pred sudovima svi bili jednaki.

“Glasala sam na referendumu o promeni Ustava u oblasti pravosuđa, kako bismo imali veću vladavinu prava u Republici Srbiji, kako bi sudstvo bilo nezavisno, a tužilaštvo samostalno. Verujem da je referendum početak novog poglavlja jačanja pravosudnih institucija u našoj zemlji. To je u interesu svih i zato pozivam i ostale građane da izađu danas na birališta i da do 20 časova iskoriste svoje građansko pravo”, rekla je Maja Vitman.

Birališta na teritoriji Pančeva otvorena su u 7 sati i glasanje za sada protiče bez ikakvih problema.

Na teritoriji grada Pančeva s naseljenim mestima glasaće se na 74 biračkih mesta koja će biti otvorena od 7 do 20 časova. Pravo glasa ima 107.186 birača.

Građani Republike Srbije će se na današnjem referendumu izjašnjavati o izmenama Ustava, u delu koji se odnosi na pravosuđe, time što će zaokruživanjem „da“ ili „ne“ odgovoriti na jedno pitanje: “Da li ste za potvrđivanje Akta o promeni Ustava Republike Srbije?“.

U skladu sa trenutnom epidemiološkom situacijom, na svim biračkim mestima obezbeđene su zaštitne maske i dezinfekciona sredstva kako bi građani bili bezbedni.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena