Yunet
 

Društvo

Južni Banat: Zimske službe agilne, svi putevi prohodni

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 10. januar 2022. • 20:00 •

Južni Banat: Zimske službe agilne, svi putevi prohodni

Prema informacijama RTV Pančevo, svi putni pravci u Pančevu su prohodni. Na snazi je drugi stepen pripravnosti Zimske službe. Saobraćaj se odvija nesmetano,kao i javni prevoz.

Radnici JKP “Zelenilo” čiste sneg sa površina za koje je ovo preduzeće nadležno. Čiste se groblja, Pijace, Narodna bašta..

Isti slučaj je u Kovačici, Vršcu, Opovu, Plandištu, Alibunaru,Kovinu i Beloj Crkvi. Putevi su prohodni, redovno se posipa so, svi opštinski i putni pravci su prohodni.

Zimska služba u Pančevu spremno je dočekala sneg. Nije bilo kašnjenja u prevozu putnika, a ekipe JKP „Higijene“ neumorno su čistile prilaze svim prioritetnim ustanovama.Naplate parkinga danas nije bilo.

Svi putevi prvog prioriteta, koji obezbeđuju pristup naseljenim mestima na teritoriji grada Pančeva i kojima se obavlja prevoz putnika, su prohodni.  Ekipe Zimske službe od početka padavina neprestano su na terenu.

– Trenutno je treći stepen opterećenja Zimske službe. Ekipe su na terenu sa devet kamiona. Tretiraju se ulice prvog prioriteta i sve ulice su prohodne. Možete da vidite kako se topi sneg sa puteva. To je zbog toga što su putevi bili tretirani solju neposredno pre padavina, a vremenski uslovi su takvi da dozvoljavaju da ta so radi, kaže Slave Bojadžievski, direktor JP „Urbanizam“.

Pristupe najvažnijim javnim ustanovama na teritoriji grada i u naseljima, od početka padavina čistile su ekipe JKP „Higijena“. Na staze je bacana i so, koja bi trebalo da spreči pojavu poledice.

– Prioritet nam je bolnica, Dom zdravlja, Kovid ambulanta, Autobuska stanica, autobuska stajališta, pešački prelazi… Ekipe čiste, više od dvadest zaposlenih je trenutno na terenu i naše radne mašine koje pomažu zaposlenima u čišćenju, naveo je Mišo Marković, direktor JKP „Higijena“.

Uprkos vremenskim uslovima autobuski saobraćaj u gradu i naseljenim mestima odvija se bez problema. Autobusi Pantransporta saobraćali su po predviđenom redu vožnje.

– “Pantransport” od 4. januara primenjuje red vožnje koji se primenjuje za vreme školskog raspusta. To znači da su u gradskom saobraćaju polasci između jutarnjeg i popodnevnog špica na sat vremena umesto na trideset minuta i da ne saobraćaju tri polaska u prigradskom saobraćaju – za Ivanovo, Brestovac i Kačarevo i jedan polazak u međumesnom saobraćaju – za Kovačiću u 13 sati i u 14.05 iz Kovačice. Mi pratimo dešavanja. Trebalo je da deca krenu danas u škole redovno, ali odluka je drugačija, nastava je online. Pratićemo sva uputstva i naši korisnici usluga će biti blagovremeno obaveštenipo kom redu vožnje ćemo raditi, rekao je Voja Savičić, direktor saobraćaja u Pantransportu

Blagovremeno je reagovala i zimska služba u Opovu.

– Putevi su prohodni, tako da za sada nema nikakvih problema. Mi imamo i pasivna i aktivna dežursva. Tako da kada su ovakve situacije kada očekujemo sneg sve ekipe su dežurne i danju i noću i mi reagujemo čim se ukažu potrebe. Očišćeno je sve. Mi naravno imamo prioritete kako se čisti. Najveći problem nam je pu Baranda-Sakupe i on nam je prvi prioritet. Osim toga čistimo i mostove u Sefkerinu, Opovu… To je jako bitno, jer čim je temperatura blizu nuli može da se desi da zaledi. Naravno čistimo i prilaze institucijama, autobuska stajališta i sve ostalo, u telefenskom razgovoru saopštio je Igor Vujić JP “Mladost” Opovo.

U cilju bezbednog odvijanja saobraćaja ekipe zimske službe biće na terenu bez prekida. Na vozače apeluju da prilagode brznu, a na povećanu opreznost pozivaju i pešake.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena