Yunet
 

Društvo

Udruženja vinara i vinogradara “Sv. Trifun” iz Dolova čuva tradiciju

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 21. decembar 2021. • 13:50 •

Udruženja vinara i vinogradara “Sv. Trifun” iz Dolova čuva tradiciju

Udruženja vinara i vinogradara “Sv. Trifun” iz Dolova čuva tradiciju po kojoj je ovo mesto poznato, a to je proizvodnja vina. Poslovi u vinogradu su završeni za ovu godinu. Članovi udruženja trenutno rade na organizovanju 24. međunarodne “Dolovačke vinarijade”.

Udruženja vinara i vinogradara “Sv. Trifun” iz Dolova osnovano je davne 1998. godine. Dolovo je oduvek poznato po vinogradima koje je nekad imala svaka kuća u ovom selu. U želji da se tradicija očuva, ljubitelji vina su osnovali udruženje koje danas ima 80 članova.

Specifični su po tome što jedini u Vojvodini kao članovi udruženja imaju u vlasništvu i vinograd i objekat. Uveliko rade na tome da obezbede i novi podrum za vina.

Tradicionalna i nadaleko poznata manifestacija “Dolovačka vinarijada” nastala je upravo zahvaljujući ovom udruženju. Članovi udruženja uveliko planiraju kako će ova manifestacija izgledati naredne, 2022. godine.

Članovi Udruženja “Sv. Trifun” mogu se pohvaliti brojnim nagradama, a nedavno su osvojili veliku zlatnu i tri bronzane medalje na manifestaciji “Čuruška noć mladog vina” u Čurugu.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena