Yunet
 

Društvo

U sklopu rekonstrukcije Ulice Cara Lazara biće uklonjena stabla koja su u lošem stanju i posaditi nova

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 21. decembar 2021. • 14:10 •

U sklopu rekonstrukcije Ulice Cara Lazara biće uklonjena stabla koja su u lošem stanju i posaditi nova

U sklopu rekonstrukcije Ulice Cara Lazara biće uklonjena stabla koja su u lošem stanja, vitalna će se presaditi i posaditi nova. Posao je u toku, a na lokaciji su bili Aleksandar Stevanović, gradonačelnik Pančeva i Maja Vitman  gradska menadžerka. 

Ulica Cara Lazara neće zadovoljiti samo građevinske  standarde, već i ekološke. Sa ove lokacije će se ukloniti stabla koja su stara u lošem stanju, koja više nisu vitalna. Posadiće se više od 350 novih stabla.

Prvog dana presađeno je 11 stabala, od kojih je 4 prebačeno na Sodaru. Ostatak će biti upotrebljen za popunu drvoreda u gradu  koji se nalaze na zelenim površinama. JKP „Zelenilo“ će na mesto starih stabala posaditi nova i ovaj deo grada  će dobiti izgled kakav zaslužuje, odnosno sa velikim fondom  novih sadnica, istakla je Ženja Marinković iz JKP „Zelenilo“.

Akciju na presadjivanju stabala  obišli su Aleksandar Stevanović, gradonačelnik Pančeva i Maja Vitman  gradska menadžerka. Na ovom poslu će se nastaviti i u narednom periodu. Presađivanje stabala u Pančevu je počelo zahvaljujući saradnji lokalne samouprave u našem gradu i pančevačkog i beogradskog Zelenila 

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena