Yunet
 

Društvo

Predbožićna atmosfera u Debeljači

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 21. decembar 2021. • 13:40 •

Predbožićna atmosfera u Debeljači

Opština Kovačica i ove godine podržala je tradicionalnu gastronomsku manifestaciju u Debeljači . Osim dobrog zalogaja, organizatri su za posetioce pripremili i bogat kulturno-umetnički program.

U Debeljači u Sali Doma kulture „Jožef Atila“ organizovana je tradicionalna gastronomska manifestacija kuvanje vina, čaja i kobasica za sve građane, kao i dečiji vašar i šarolik program u organizaciji Mesne Zajednice Debeljača, Doma kulture“ Jožef Atila” i OŠ “Moša Pijade“.

U organizaciji OŠ održan je i muzičko-zabavni program „Pokaži šta znaš“. Sva novčana sredstva prikupljena na vašaru bićei skorišćena za unapređenje nastave i obezbeđivanje didaktčkih sredstava za školu.
Dečiji vašar nudio je božićne poklone, ukrase za jelku, ručno izrađene umetnine, kulinarske specijalitete, slatkiše, palačinke, razne dekoracije.

Pečene kobasice su popularni božićni obrok. Članice Mađarskog kulturnog umetničkog centra su pripremale ukusne zalogaje.

Na štandovima se moglo naći gotovo sve što pripada prelepom božićnom periodu. Prijatni mirisi, praznična atmosfera uz božićne zvuke glavna su obeležja i ovog događaja. Opština Kovačica i ovegodine je podržala manifestaciju koja neguje tradiciiju u Debeljači.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad