Yunet
 

Društvo

Organizovan prvi NAUM FEST u Vršcu

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 20. decembar 2021. • 22:25 •

Organizovan prvi NAUM FEST u Vršcu

Učenici OŠ “Đura Jakšić” iz Pavliša uz pomoć svojih vaspitača, učitelja, nastavnika i prijatelja škole, organizovali su svoj prvi NAUM FEST, Festival nauke i umetnosti,  objedinili naučeno i predstavili svoja interesovanja na najbolji način, uz druženje sa vršnjacima ostalih vršačkih škola.

“Učiti dete ne treba silom nego igrom je glavna poruka našeg NAUM Festa. Učenici osnovnih škola će kroz igru učiti fiziku, hemiju, sve o zaštiti prirode i reciklaži, učiće engleski i romski jezik, ali će i uživati u izložbi slika naše učenice. Radionice koje su pripremljene vodiće učenici Učeničkog parlamenta naše škole, predškolci, učenici prvog i drugog razreda koji koriste  produženi boravak, polaznici Romskog jezika, mladi kojima je pružena prva šansa za zaposlenje kroz projekat Moja prva plata kao i volonteri Više škole za obrazovanje vaspitača iz Vršca.” izjavio je Miroslav Lepir, član Gradskog veća za obrazovanje

“Cilj nam je da kroz igru i stvaralaštvo skrenemo pažnju učenicima na nauku, umetnost, društvenu odgovornost i da im damo pozitivne primere. Zahvalnost dugujemo Gradu Vršcu  i Fondaciji Ana i Vlade Divac koji su nas podržali u organizaciji ovog događaja.” izjavila je Danka Stanković, direktorka OŠ “Đura Jakšić” u Pavlišu.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad