Yunet
 

Društvo

Gradonačelnik Stevanović uručio 41 ugovor građanima za zamenu stolarije

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 20. decembar 2021. • 07:16 •

Gradonačelnik Stevanović uručio 41 ugovor građanima za zamenu stolarije

U Maloj sali Gradske uprave uručen je 41 ugovor Pančevcima koji su se javili na Javni poziv  kako bi ostvarili  pravo i dobili bespovretnu subvenciju za zamenu stolarije u svojim domovima i povećali energetsku efikasnost. Za ovu namenu Grad Pančevo je izdvojio dva miliona dinara.

Među 41 Pančevcem koji su dobili sredstva za zamenu stolarije u svojim domovima su Ilonka Ačić i Radojko Jovanović koji su dobili sredstva za zamenu stolarije u svojim domovima. Zelena energija i sama ušteda su korisne za svako domaćinstvo, a svakako i pomoć lokalne samouprave. Ilonka Ačić

Građani su bili veoma zainteresovani za ovaj projekat. Njega sprovode ministarstvo za energetiku, kao nosilac i Grad Pančevo.Gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović, uručujući ugovore, naglasio je da je lokalna samouprava odmah po prijavljivanju na javni poziv ministarstva sprovela sve potrebne procedure i izabrala 16 izvođača.

Za ovaj projekat iz budžeta je izdvojeno 2 miliona dinara. U narednoj godini planirano je duplo više novca, odnosno 4 miliona dinara. Pančevo će i narednom periodu pratiti sve projekte i mere koje sprovodi Vlada Srbije .”Zbog te činjenice su i uvećeana sredstva za ovu namenu, ukoliko se prijavi još više Pančevaca za bespovratene subvencije” poručio je gradonačelnik Stevanović.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena