Yunet
 

Društvo

U Školskom centru „Nikola Tesla“ u Vršcu održan kviz za srednjoškolce

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 18. decembar 2021. • 18:17 •

U Školskom centru „Nikola Tesla“ u Vršcu održan kviz za srednjoškolce

U sklopu projekta „Bezbednost mladih u saobraćaju“, danas je u Školskom centru „Nikola Tesla“ održan kviz, u kojem su sa svojim ekipama učestvovale sve srednje škole sa teritorije Grada Vršca. Svaku ekipu sačinjavala su po tri učenika. Zbog epidemiloških mera, broj prisutnih je bio ograničen tako da je svaka ekipa imala podršku najviše deset svojih vršnjaka iz škole.

Održani kviz, bio je takmičarsko-zabavnog i edukativnog karaktera i sastojao iz tri igre. U prvom delu takmičari su odgovarati na pitanja iz oblasti saobraćaja koja su im se prikazivati na platnu, a druge dve igre obuhvatale su merenje refleksa i igru „brzi prsti“.

“Cilj ovog takmičenja je podizanje svesti kod mladih učesnika u saobraćaju na važnost poznavanja i poštovanja saobraćajnih propisa jer su upravo mladi prepoznati kao najugroženija kategorija učesnika u saobraćaju.” izjavio je Miroslav Lepir, član Gradskog veća za obrazovanje.

Svim takmičarima, kao i za navijačima dodeljeni su nagradni paketi koji su sadržali brendiranu majicu i eksterni punjač za mobilne uređaje.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena