Yunet
 

Društvo

Projekat prekogranične saradnje između Rumunije i Srbije

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 18. decembar 2021. • 18:00 •

Projekat prekogranične saradnje između Rumunije i Srbije

Po prvi put će Ruminija i Srbija sprovoditi zajednički projekat  pod nazivom „Prekogranična mreža za edukacijui israživanje prirodnih resursa“  koji će ispitati uticaj poljoprivrede na prirodne resurse , vodotokove i zemljište u regionu Južnog Banata i Temišvara.

Projekat prekogranične saradnje između Ruminije i Srbije  čija je vrednost preko  milion sto dvadest hiljada eura  biće  sproveden u naredne dve godine .Deo sredstava  obezbeđen je kroz finansijsku podršku  Pokrajinskog sekretarijata za finansije Vojvodine. Regionalna razvojna agencija Južni Banat doo Pančevo  koja je nosilac projekta istiće da je cilj ovog projekta je uspostavljanje prekograničnog monitoringa koji će pratiti kvalitet zemljišta i vode na prisustvo zagađujućih suspstanci koje potiču iz poljoprivrede.

Prve godine će se raditi uzorkovanje zemljišta i vode u Južnom Banatu i Temišvaru  posle dobijenih analiza znaće se tanje kvaliteta zemljišta i vode u regionu .

Glavni učinak projekta je uspostavljanje monitorin sisetema koji će  ostati u našoj zemlji i prikupljati podatke o zagađenju u životnoj sredini.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad