Yunet
 

Društvo

Novogodišnji paketići za mališane u PU Kolibri u Debeljači

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 18. decembar 2021. • 17:40 •

Novogodišnji paketići za mališane u PU Kolibri u Debeljači

Zapadni hrišćani 6. decembra slave Svetog Nikolu i tim povodom daruju decu, ovaj običaj neguje se i širom Vojvodine. Povodom predstojećih novogodišnjih i božićnih praznika PU Kolibri u Debeljači u posetio je Mikulaš i tom prilikom mališanima uručio novogodišnje paketiće.

Paketiće je pripremila Šara Filep koja je rodom iz Debeljače ali veći deo svog života provela u inostranstvu. Kao i većina onih koji radni vek provedu na nekom drugom mestu, Šara se nakon penzionisanja vratila u Debeljaču. Kao neko ko je živeo u nemaštini, dobro zna kako izgleda detinjstvo sa mnogo želja . -kaže Erika Gašpar, vaspitačica PU Kolibri u Debeljači.

Iako se tokom decembra deca najviše raduju Deda Mrazu, ona je ipak rešila da mališanima praznike ulepša Mikulaš, koji je deci podelio 65 paketića sa igračkama i slatkišima. U znak zahvalnosti, deca su Mikulaša pozdravila pesmama i crtežima.

Decembar u Predškolskoj Ustanovi u Debeljači protiče u duhu praznika.

Pored mališana iz PU Kolibri u Debeljači, Šara Filep je ove godine paketićima obradovala i 35 mališana koji pohađaju igraonicu Erlang.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad