Yunet
 

Društvo

Akcija sadnje javora i platana u Rafineriji nafte Pančevo

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 16. decembar 2021. • 18:19 •

Akcija sadnje javora i platana u Rafineriji nafte Pančevo

Zaposleni kompanije NIS i članovi Kluba volontera, u saradnji sa JKP “Zelenilo” organizovali su akciju sadnje nekoliko stotina stabala u Rafineriji nafte Pančevo i njenoj okolini. U njoj su učestvovali i predstavnici Ministarstva zaštite životne sredine i grada Pančeva.

Zaposleni kompanije NIS organizovali su akciju sadnje javora i platana u Rafineriji nafte Pančevo i njenoj okolini. Vrednost ove ekološke akcije je 5 miliona dinara. Novih 500 sadnica ulepšaće ovaj deo grada i poboljšati kvalitet vazduha.

Kompanija NIS već godinama posvećeno radi na sprovođenju “zelene” agende, kaže direktor Rafinerije nafte Pančevo Vladimir Gagić. On dodaje da je Rafinerija nafte Pančevo prvo energetsko postrojenje u Srbiji u kojim su svi proizvodni procesi usklađeni sa najvišim evropskim i domaćim ekološkim propisima.

Državna sekretarka u Ministarstvu zaštite životne sredine Ivana Hadži Stošić pohvalila je Grad Pančevo koji je na konkursu ministarstva dobio sredstva za vetrozaštitne pojaseve i kompaniju NIS koja brine o zaštiti životne sredine.

Ministarsto zaštite životne sredine nastaviće da podržava lokalne samouprave, kompanije i pojedince koji rade na očuvanju životne sredine i koji pokreću zelene projekte.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena