Yunet
 

Društvo

Ukrašene prostorije Poljoprivredne škole

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 15. decembar 2021. • 19:20 •

Ukrašene prostorije Poljoprivredne škole

Učenici sa smera cvećar – vrtlar i tehničar hortikulture u Poljoprivrednoj školi „Josif  Pančić“ okitili su i uredili za predstojeće praznike svoju školu. U radu su  koristili  novogodišnje ukrase, grane od tise i jela, ali i stare svećnjeke, časovnike,  kao i materijal koji može da se reciklira.

Tradicinalno u Poljoprivrednoj školi „Josif  Pančić“  ukrašene su prostorije za novogodišnje i božićne praznike. Učenicima u radu su pomagale i profesorke od kojih su mogli da nauče kako da uklope različite predmete, boje i materijale.  Kažu da su  zadovoljni svojim radom i da su dosta toga naučili.

U školi ih učimo da je veoma važno negovati svako drvo, svaki cvet ističe profesorka  Poljoprivrene škole Jasmina Dimitrijević. Zato je važno da nauče da budu kreativni ali i da se može ukrasti i jelkna koja je na zidu i da uvek treba imati jelke sa busenom, ističe profesoka Dimitrijević.

U uređenju škole učestovali su učenici prve godine smera cvećar – vrtlar i tehničar hortikulture koji su zajedno u sekciji cvećar aranžer. Oni će u narednom periodu napraviti i arnažmane koji će krasti njihove domove i odmoriti se za zimski raspust koji uskoro počinje, dok će ukrasi koje su sami osmislilsi krasti njihovu školu do početka novog polugodišta.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena